Zelf aan de slag: aanleggen gazon - Hovenier Breda
16321
post-template-default,single,single-post,postid-16321,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12.1,vc_responsive

Zelf aan de slag: aanleggen gazon

Zelf aan de slag: aanleggen gazon

Het aanleggen van een gazon is in principe niet veel meer dan het inzaaien van gras, maar waar moet je verder nog op letten?

Zorg voor het goede graszaad

Er is graszaad voor tal van doeleinden. Zo heb je bijvoorbeeld graszaad voor een siergazon en graszaad voor een speelgazon. Gras in een speelgazon moet van heel andere kwaliteit zijn dan dat in een siergazon. Zo is het gras in een speelgazon veel sterker en kan het beter tegen zwaar gebruik dan gras in een siergazon, dat vaak niet is bedoeld om bewandeld te worden.

Maak vooraf een indeling van het gazon

feet-405937_960_720Een gazon bestaat niet enkel uit gras, maar heeft ook een goede beplanting aan de zijkant nodig. Door voor aanvang van de aanleg te bedenken hoe je het precies in wil delen, voorkom je dat je het inzaaien later opnieuw moet doen. Zoals eigenlijk altijd geldt dat een goede voorbereiding het halve werk is. Wanneer de aanleg van het gazon goed wordt voorbereid, weet je vrijwel zeker dat het gazon prachtig zal worden!

Bewater graszaad

Als graszaad net is ingezaaid, is het erg kwetsbaar. Graszaad ontkiemt pas als het nat is geregend of op een andere wijze water heeft gekregen. Daarom kun je graszaad na het zaaien beter goed water geven zodat het meteen al goed begint te groeien. Op die manier zal je gazon zo snel mogelijk groen worden en voorzien zijn van een mooie laag gras.

Onderschat het onderhoud niet

Het onderhoud van het gazon is ook erg belangrijk. Het is van belang dat je het gazon goed onderhoudt om te voorkomen dat het erg verwildert en daardoor niet mooi meer wordt. Verwijder daarom onkruid als je dat ziet en maai het regelmatig. Het is aan te raden je vooraf te verdiepen in het onderhoud dat gepleegd moet worden zodat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan.Call Now Button